Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, domowe pieczywo, które polecam zwłaszcza miłośnikom kukurydzy ;)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231652
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4910
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36114
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1347
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231652
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4910
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36114
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1347
        
        
                Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać wodą i dodać mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika ciasto posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min. Po ostudzeniu wyciągnąć chleb z formy i się zjadać :) Smacznego!