Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent który pozwoli nam uratować czerstwy bochenek chleba :)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2559
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2292
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 118
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2559
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2292
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 118
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem sprasowanych ząbków czosnku.
Szczypiorek drobno kroimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Bochenek chleba kilkukrotnie nacinamy na ukos. W powstałe nacięcia przy pomocy łyżki wlewamy roztopione masło z czosnkiem.
Następnie do środka dodajemy szczypiorek. Na koniec nacięcia wypełniamy startym serem. Tak przygotowany chleb przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przy pomocy pędzelka bochenek smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!