Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent który pozwoli nam uratować czerstwy bochenek chleba :)
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 110
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4376
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 110
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4376
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem sprasowanych ząbków czosnku.
Szczypiorek drobno kroimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Bochenek chleba kilkukrotnie nacinamy na ukos. W powstałe nacięcia przy pomocy łyżki wlewamy roztopione masło z czosnkiem.
Następnie do środka dodajemy szczypiorek. Na koniec nacięcia wypełniamy startym serem. Tak przygotowany chleb przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przy pomocy pędzelka bochenek smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!