Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent który pozwoli nam uratować czerstwy bochenek chleba :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 341
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21848
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 341
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21848
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem sprasowanych ząbków czosnku.
Szczypiorek drobno kroimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Bochenek chleba kilkukrotnie nacinamy na ukos. W powstałe nacięcia przy pomocy łyżki wlewamy roztopione masło z czosnkiem.
Następnie do środka dodajemy szczypiorek. Na koniec nacięcia wypełniamy startym serem. Tak przygotowany chleb przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przy pomocy pędzelka bochenek smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!