Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent który pozwoli nam uratować czerstwy bochenek chleba :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9935
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8926
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6332
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9935
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8926
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6332
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem sprasowanych ząbków czosnku.
Szczypiorek drobno kroimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Bochenek chleba kilkukrotnie nacinamy na ukos. W powstałe nacięcia przy pomocy łyżki wlewamy roztopione masło z czosnkiem.
Następnie do środka dodajemy szczypiorek. Na koniec nacięcia wypełniamy startym serem. Tak przygotowany chleb przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przy pomocy pędzelka bochenek smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!