Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłopska patelnia,czyli jajecznica na bogato, usmażona na wędzonym boczku, kiełbasie chorizo, cebuli, pieczarkach i pomidorze.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414886
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414886
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy wędzony boczek z cebulą, kiełbasą chorizo, pieczarkami i papryczką jalapeno. Smażymy do miękkości pieczarek, oraz do zarumienienia się pozostałych składników.
Dodajemy pokrojonego pomidora, doprawiamy wszystkimi przyprawami i smażymy aż pomidor puści sos, kilkakrotnie mieszamy.
Na koniec smażenia wbijamy 2 jajka oraz posypujemy pokrojoną natką pietruszki, delikatnie mieszamy tak żeby nie uszkodzić żółtek.
Gotową jajecznicę spożywamy prosto z patelni z domowego wypieku chlebem. Smacznego !!!