Do góry

Śniadania Przepis na:

Chłopska patelnia.

Chłopska patelnia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1513 Ocena: 20373

Dodano:

Odsłon: 14447

Chłopska patelnia,czyli jajecznica na bogato, usmażona na wędzonym boczku, kiełbasie chorizo, cebuli, pieczarkach i pomidorze.

Składniki

  • jaja kurze 2 szt.
  • wędzony boczek 2 plastry pokrojone w kostkę
  • kiełbasa chorizo 5 cm pokrojona w plasterki
  • pieczarki 1 szt. duża pokrojona w plasterki
  • cebula 1 szt. pokrojona w pół plastry
  • papryczka jalapeno 1 szt. pokrojona w plasterki
  • pomidor 1 szt.
  • Natka pietruszki
  • tłuszcz do smażenia
  • Przyprawy:
  • Sól do smaku
  • Pieprz ziołowy do smaku
  • czosnek suszony 0,5 łyżeczki
  • kumin do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy wędzony boczek z cebulą, kiełbasą chorizo, pieczarkami i papryczką jalapeno. Smażymy do miękkości pieczarek, oraz do zarumienienia się pozostałych składników.

  2. Dodajemy pokrojonego pomidora, doprawiamy wszystkimi przyprawami i smażymy aż pomidor puści sos, kilkakrotnie mieszamy.

  3. Na koniec smażenia wbijamy 2 jajka oraz posypujemy pokrojoną natką pietruszki, delikatnie mieszamy tak żeby nie uszkodzić żółtek.

  4. Gotową jajecznicę spożywamy prosto z patelni z domowego wypieku chlebem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń