Do góry

Śniadania Przepis na:

Chrupiąca bułka z łososiem

Chrupiąca bułka z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 477

Dodano:

Odsłon: 4144

Bułki które można jeść zarówno na śniadanie jak i na kolację, zawsze smakują wybornie.

Składniki

  • bagietka lub bułki typu paluch
  • 100 g wędzonego łososia
  • 70 g sera żółtego np. Gouda
  • 2 jajka
  • mała czerwona cebula
  • 1/4 pęczka cebulki ze szczypiorkiem
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiąca bułka z łososiem

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach, łososia kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, szczypiorek z cebulką siekamy. Wszystko wkładamy do miski, dodajemy musztardę i majonez. Przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Bułki rozcinamy z boku, nakładamy w środek przygotowaną masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni, pieczemy ok. 15 minut do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eka88 25 września 2013 Łosoś - pycha. Postanowiłam wczoraj wypróbować przepis. Jednak od samego początku prześladował mnie pech :) Jak już dostałam kupić łososia to w drodze do domu przypomniało mi się, że zakupy zostały w koszyku - wróciłam się ale na szczęscie były. No to zabieram się do pracy... chcę gotować jajka a byłam pewna, że mam 3 a tu.... ani jednego - no to w drogę o sklepu... W pierwszym sklepie jaj brak... ale uff były w drugim.... Ale warto było - bułeczki są barzo dobre... mąż nawet poprosił o dokładkę :) Kciuk zostawiam
Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

etui 22 września 2013 Wszystko ok, tylko interesuje mnie "technologia" jedzenia. Mam wrażenie, że wszystko wyłazi bokiem.. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 21 września 2013 Świetny pomysł na bardzo smaczną kolację ))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń