Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowe omleciki przygotowuje się szybko. Są bardzo łatwe, nie potrzebujemy do nich również dużo składników. Są przy tym smaczne i bardzo pobudzające do działania. Dodatek soku cytrynowego do omlecików nadaje im przyjemnego aromatu i zapachu. Uprzedzę wasze pytanie. Nie są to kwaśne omleciki. Są przyjemne w smaku. Do tego obowiązkowo kawa lub herbata.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 273
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 231
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 273
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 231
Składniki
Z 1 cytryny wyciskamy sok z cytryny. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Mąkę łączymy z żółtkami. Krótko miksujemy. .Dodajemy sok z cytryny. Miksujemy. Do masy dodajemy w dwóch partiach ubite białka. Mieszamy drewnianą łyżką. Rozgrzewamy patelnie. Na rozgrzaną patelnie lejemy odrobinę oleju. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe omleciki. Usmażone omleciki studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!