Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z mirabelkami z dodatkiem otartej skórki z cytryny, przygotowane w taki sposób są bardzo puszyste, aromatyczne i smaczne.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 411
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2255
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1005
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 411
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2255
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1005
Składniki
Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć i na tarce zetrzeć skórkę. Żółtka oddzielić od białek. Kefir wlać do miski, dodać cukier z wanilią, żółtka, sodę oczyszczoną, odrobinę soli i zamieszać. Następnie dodać cukier, przesianą mąkę i otartą skórkę z cytryny, zamieszać.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem.
Śliwki umyć i wypestkować, wsypać do ciasta.
Delikatnie wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem .