Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z mirabelkami z dodatkiem otartej skórki z cytryny, przygotowane w taki sposób są bardzo puszyste, aromatyczne i smaczne.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 280
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 280
Składniki
Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć i na tarce zetrzeć skórkę. Żółtka oddzielić od białek. Kefir wlać do miski, dodać cukier z wanilią, żółtka, sodę oczyszczoną, odrobinę soli i zamieszać. Następnie dodać cukier, przesianą mąkę i otartą skórkę z cytryny, zamieszać.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem.
Śliwki umyć i wypestkować, wsypać do ciasta.
Delikatnie wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem .