Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z mirabelkami z dodatkiem otartej skórki z cytryny, przygotowane w taki sposób są bardzo puszyste, aromatyczne i smaczne.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 213
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4245
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 213
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4245
Składniki
Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć i na tarce zetrzeć skórkę. Żółtka oddzielić od białek. Kefir wlać do miski, dodać cukier z wanilią, żółtka, sodę oczyszczoną, odrobinę soli i zamieszać. Następnie dodać cukier, przesianą mąkę i otartą skórkę z cytryny, zamieszać.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem.
Śliwki umyć i wypestkować, wsypać do ciasta.
Delikatnie wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem .