Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to takie kulinarne połączenie lata i zimy. Cytryny z goździkami w sam raz pasują do śniadaniowych bułek z twarożkiem.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19963
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 574
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6991
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244182
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19963
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 574
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6991
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244182
Składniki
Cytryny dokładnie wymyć i sparzyć gorącą wodą. Z trzech cytryn zetrzeć skórkę i wrzucić do rondelka. Jedną cytrynę pociąć w cienkie plasterki lub półplasterki i dodać do startej skórki. Cytryny zalać 250 ml wody i gotować przez 10 minut. Po tym czasie wymienić wodę i powtórzyć proces, po 10 minutach odcedzić wodę. Dodać 0,5l wody, cukier, goździki i sok z cytryny. Gotować wszystko na średnim ogniu, mieszając, aż do momentu, gdy płyn będzie miał gęstą konsystencję (jak gorący dżem). Cały proces zajmuje ok 40-45 minut. Przełożyć dżem do słoika gdy jest jeszcze gorący, zakręcić i pozwolić mu ostygnąć.