Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna owsianka z czekoladą i gruszką to idealne śniadanie, które doda energii na wiele godzin.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Do rondla wlać mleko, dodać płatki, chia, rodzynki, wiórki, kakao, cynamon i miód. Podgrzać krótką chwilę mieszając. Kiedy płatki zaczną gęstnieć wsypać budyń i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać energicznie i podgrzać jeszcze ok. 1 minuty. Gruszki pokroić na plasterki. Na patelnię wlać miód i ułożyć plastry gruszki, posypać cynamonem i smażyć, do czasu, aż gruszki będą miękkie. Owsiankę przełożyć do miski, dodać gruszki, polać miodem i posypać cynamonem.