Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna owsianka z czekoladą i gruszką to idealne śniadanie, które doda energii na wiele godzin.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3391
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 755
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 224
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34167
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 537
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3391
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 755
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 224
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34167
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 537
Składniki
Do rondla wlać mleko, dodać płatki, chia, rodzynki, wiórki, kakao, cynamon i miód. Podgrzać krótką chwilę mieszając. Kiedy płatki zaczną gęstnieć wsypać budyń i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać energicznie i podgrzać jeszcze ok. 1 minuty. Gruszki pokroić na plasterki. Na patelnię wlać miód i ułożyć plastry gruszki, posypać cynamonem i smażyć, do czasu, aż gruszki będą miękkie. Owsiankę przełożyć do miski, dodać gruszki, polać miodem i posypać cynamonem.