Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, bardzo puszysty omlet, rozpływający się w ustach mmmmmniam :-)
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 40
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 123
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 120
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 164
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 40
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 123
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 120
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 164
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną, puszystą pianę. W drugiej misce ubic żółtka z cukrem. Dodać mąkę przesianą z kakao, zmiksować krótko do połaczenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać wszystko szpatułką. Ciasto wylać na blachę z odrobiną oleju lub masła. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu ok. 3 min. Delikatnie przewrócić na drugą stronę i po 1 minucie omlet zdjąć ostrożnie z patelni, przełożyć na talerz. Na małej patelni roztopic masło, dodac miód, wymieszać. Dodać banana pokrojonego w plasterki, cynamon i wszystko delikatnie wymieszać. Podgrzewać 2 min. Połowe karmelizowanych bananów wyłożyć na omlet, złożyć go na pół, a na wierzch wyłożyć resztę bananów. Posypać płatkami czekoladowymi lub startą czekoladą. Smacznego :-)