Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, bardzo puszysty omlet, rozpływający się w ustach mmmmmniam :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną, puszystą pianę. W drugiej misce ubic żółtka z cukrem. Dodać mąkę przesianą z kakao, zmiksować krótko do połaczenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać wszystko szpatułką. Ciasto wylać na blachę z odrobiną oleju lub masła. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu ok. 3 min. Delikatnie przewrócić na drugą stronę i po 1 minucie omlet zdjąć ostrożnie z patelni, przełożyć na talerz. Na małej patelni roztopic masło, dodac miód, wymieszać. Dodać banana pokrojonego w plasterki, cynamon i wszystko delikatnie wymieszać. Podgrzewać 2 min. Połowe karmelizowanych bananów wyłożyć na omlet, złożyć go na pół, a na wierzch wyłożyć resztę bananów. Posypać płatkami czekoladowymi lub startą czekoladą. Smacznego :-)