Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic. Zapraszam serdecznie po więcej moich przepisów
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26959
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26959
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 61
Składniki
Krok 1.Orzeszki piniowe z orzechami włoskimi rozdrabniać w pojemniku miksując (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8,następnie przełożyć do innego naczynia. Do pojemnika włożyć pokrojony na kawałki parmezan, rozdrabniać (nie wyjmując miarki) 20 sekund /prędkość 8i tak że przełożyć do innego naczynia. Krok 2.Obrany czosnek razem z pomidorami rozdrabniać w pojemniku miksującym(z zatkniętą miarką) 25 sekund/prędkość 8.Rozdrobnioną masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika i dodać rozdrobnione orzeszki piniowe,orzechy włoskie, parmezan, oraz 200 ml oliwy. Wszystko mieszać (nie wyjmując miarki?) 25 sekund /prędkość 8.Ponownie zgarnąć masę łopatką i miksować (z zamkniętą miarką)15 sekund /prędkość 8. Krok 3.Wyparzone słoiki napełnić pesto i przed zamknięciem nalać na wierzch trochę oliwy. Krok 4.W chłodnym i ciemnym miejscu można przechowywać je około 6 miesięcy. Po otwarciu słoika przed ponownym zamknięciem pesto zawsze zalać oliwą. Zapraszam serdecznie do mnie i na moje przepisy. Smacznego i do następnego.