Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic. Zapraszam serdecznie po więcej moich przepisów
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Krok 1.Orzeszki piniowe z orzechami włoskimi rozdrabniać w pojemniku miksując (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8,następnie przełożyć do innego naczynia. Do pojemnika włożyć pokrojony na kawałki parmezan, rozdrabniać (nie wyjmując miarki) 20 sekund /prędkość 8i tak że przełożyć do innego naczynia. Krok 2.Obrany czosnek razem z pomidorami rozdrabniać w pojemniku miksującym(z zatkniętą miarką) 25 sekund/prędkość 8.Rozdrobnioną masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika i dodać rozdrobnione orzeszki piniowe,orzechy włoskie, parmezan, oraz 200 ml oliwy. Wszystko mieszać (nie wyjmując miarki?) 25 sekund /prędkość 8.Ponownie zgarnąć masę łopatką i miksować (z zamkniętą miarką)15 sekund /prędkość 8. Krok 3.Wyparzone słoiki napełnić pesto i przed zamknięciem nalać na wierzch trochę oliwy. Krok 4.W chłodnym i ciemnym miejscu można przechowywać je około 6 miesięcy. Po otwarciu słoika przed ponownym zamknięciem pesto zawsze zalać oliwą. Zapraszam serdecznie do mnie i na moje przepisy. Smacznego i do następnego.