Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie bułeczki śniadaniowe. Można je wykorzystać do kanapek, posmarować dżemem, zjeść z szynką itp.Przepis jest niezawodny, często z niego korzystam. Bułki są mięciutkie, puszyste, długo zachowują świeżość. Zapraszam
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45647
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23128
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1365
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45647
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23128
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1365
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, trochę maki i ciepłe mleko-wszystko mieszamy do gładkiej konsystencji i odkładamy na 15 minut do podrośnięcia.
Następnie dodajemy resztę składników-mąkę, sól, masło oraz wodę i zagniatamy ciasto Jeśli się klei podsypujemy mąką. Ciasto odkładamy na 20 minut do podrośnięcia. Następnie odrywamy kawałek ciasta i formujemy okrągłą bułeczkę, tak postępujemy z całym ciastem. Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem.
pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Bułki pięknie podrosną