Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie bułeczki śniadaniowe. Można je wykorzystać do kanapek, posmarować dżemem, zjeść z szynką itp.Przepis jest niezawodny, często z niego korzystam. Bułki są mięciutkie, puszyste, długo zachowują świeżość. Zapraszam
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 440
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2519
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38699
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1371
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 440
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2519
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38699
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1371
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, trochę maki i ciepłe mleko-wszystko mieszamy do gładkiej konsystencji i odkładamy na 15 minut do podrośnięcia.
Następnie dodajemy resztę składników-mąkę, sól, masło oraz wodę i zagniatamy ciasto Jeśli się klei podsypujemy mąką. Ciasto odkładamy na 20 minut do podrośnięcia. Następnie odrywamy kawałek ciasta i formujemy okrągłą bułeczkę, tak postępujemy z całym ciastem. Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem.
pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Bułki pięknie podrosną