Domowe wrapy z tortilli do świetna alternatywa dla tradycyjnych kanapek na śniadanie lub kolację. Idealnie sprawdzą się również jako przekąska na drugie śniadanie w pracy. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Dodatki mogą być dowolne, nada się to co akurat znajdziecie w lodówce. Poniżej moja propozycja wrapów.
Domowe wrapy z tortilli z jajkiem sadzonym
Składniki
- 6 placków tortilli
- 6 jajek
- 200 g mixu sałat lub dowolnej sałaty
- 2-3 pomidory
- 100 g dobrej jakości wędliny (u mnie polędwica z indyka)
- 100 g mozarelli (1 kulka)
- 100 g żółtego sera (zetrzeć na grubej tarce)
Składniki
- 6 placków tortilli
- 6 jajek
- 200 g mixu sałat lub dowolnej sałaty
- 2-3 pomidory
- 100 g dobrej jakości wędliny (u mnie polędwica z indyka)
- 100 g mozarelli (1 kulka)
- 100 g żółtego sera (zetrzeć na grubej tarce)
Etapy przygotowania
Pomidory i mozarellę pokroić na plastry. Po kolei na małej patelni usmażyć jajka sadzone, każde osobno, pod koniec smażenia obrócić na patelni na chwilę żółtkiem do dołu. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnię grillową bez tłuszczu. Na każdy placek tortilli nałożyć trochę sałat, kilka plastrów pomidorów, mozarelli i wędliny. Na to ułożyć jajko sadzone i posypać tartym serem. Tortille zwinąć w rulon zawijając boki do środka i przełożyć na rozgrzany grill lub patelnię grillową. Piec do zrumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO!!!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 46
Mięso z gotowanego udźca indyka jest soczyste i odpowiednio przyprawione rozp...
Odsłon: 1666
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 46
Mięso z gotowanego udźca indyka jest soczyste i odpowiednio przyprawione rozp...
Odsłon: 1666
Składniki
- 6 placków tortilli
- 6 jajek
- 200 g mixu sałat lub dowolnej sałaty
- 2-3 pomidory
- 100 g dobrej jakości wędliny (u mnie polędwica z indyka)
- 100 g mozarelli (1 kulka)
- 100 g żółtego sera (zetrzeć na grubej tarce)
Pomidory i mozarellę pokroić na plastry. Po kolei na małej patelni usmażyć jajka sadzone, każde osobno, pod koniec smażenia obrócić na patelni na chwilę żółtkiem do dołu. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnię grillową bez tłuszczu. Na każdy placek tortilli nałożyć trochę sałat, kilka plastrów pomidorów, mozarelli i wędliny. Na to ułożyć jajko sadzone i posypać tartym serem. Tortille zwinąć w rulon zawijając boki do środka i przełożyć na rozgrzany grill lub patelnię grillową. Piec do zrumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO!!!
Apetycznie wygląda:)