Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe i wiesz z czego jest zrobione :)
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36365
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36365
        
        Składniki
Wsypujemy obie mąki do miski, drożdże i dokładnie mieszamy. Wlewamy wodę/mleko, sól i cukier. Miksujemy mieszadłami do zagniatania (świderki). Składniki powinny się dobrze połączyć, a ciasto lekko się kleić. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Przekładamy do prostokątnej blachy o wymiarach 11x35x7 cm i odstawiamy na 45 minut. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220 st. C. Pięć minut przed pieczeniem wkładamy żaroodporne naczynie z wodą. Wkładamy chleb. Pieczemy 15 minut, a po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 180 stopni C. Wodę w naczyniu cały czas uzupełniamy. Jeśli chcemy mieć chrupiącą skórkę, to 10 minut przed zakończeniem pieczenia w piekarniku włączamy tylko górną grzałkę.