Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowalam sie upiec chleb z gotowej pelnoziarnistej maki Lubella 3 zboza. Jestesmy zachwyceni tym wypiekiem. W sklad przygotowanej maki wchodzi : maka pelnoziarnista pszenna, zytnia i orkiszowa. Chleb przygotowywuje sie w ekspresowym tempie:)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 41
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 41
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Chleb przygotowujemy wedlug przepisu podanego na opakowaniu. Drozdze rozpuszczamy w wodzie. Pozostale skladniki laczymy ze soba i dodajemy do nich rozpuszczone drozdze. Mozemy tez dodac nasze ulubione dodatki. Zagniatamy wszystko na jednolita mase i pozostawiamy na ok 15 min w cieple. Po tym czasie ciasto wykladamy na wylozona papierem blache, mozemy tez uformowac mniejsze bochenki. Pozostawiamy w cieple na ok godzine, az ciasto podwoi swoja objetosc. Wierzch ciasta mozemy zwilzyc woda i posypac ulubionymi dodatkami : slonecznikiem, sezamem itd. Ciasto wkladamy do nagrzanego do 220 stopni pieca i pieczemy ok 35 min. Smacznego