Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe drożdżówki dla dzieci na śniadanie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5681
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1146
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1563
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5681
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1146
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1563
Składniki
Wykonanie: Do miski przesypać przesianą mąkę i suszone drożdże, starannie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem na najwyższych obrotach, tak aby powstało gładkie ciasto. Pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aby ciasto powiększyło swoją objętość. Z ciasta formować wałki o średnicy 1,5 cm i długości 20 cm. Zwinąć je w ósemki, rozpłaszczając dłonią i w środki położyć połówki śliwek, posmarować żółtkiem rozmąconym ze śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut.