Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe drożdżówki dla dzieci na śniadanie.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 202
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 942
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1819
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3460
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27340
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 202
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 942
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1819
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3460
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27340
Składniki
Wykonanie: Do miski przesypać przesianą mąkę i suszone drożdże, starannie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem na najwyższych obrotach, tak aby powstało gładkie ciasto. Pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aby ciasto powiększyło swoją objętość. Z ciasta formować wałki o średnicy 1,5 cm i długości 20 cm. Zwinąć je w ósemki, rozpłaszczając dłonią i w środki położyć połówki śliwek, posmarować żółtkiem rozmąconym ze śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut.