Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięka, soczysta, duszona wieprzowina z cebulą podana z domowego wypieku chlebem. Polecam :)
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41628
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4793
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45741
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41628
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4793
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45741
Składniki
Wymyte osuszone mięso kroimy w większą kostkę 4x4 cm.
Cebule kroimy w półplastry, doprawiamy solą i pieprzem żeby zmiękła.
Pokrojone mięso również doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, na roztopionym smalcu. Mięso musimy co jakiś czas przewracać, musi być zarumienione z każdej strony.
Gdy mięso będzie zarumienione i dość miękkie, dodajemy cebulę i dalej pod przykryciem dusimy na wolnym ogniu. Duszące się mięso z cebulą musimy także kilka razy przemieszać.
Dusimy do momentu kiedy mięso i cebula będzie miękkie.
Uduszone mięso nakładamy na talerze, podajemy z chlebkiem.
Smacznego :)