Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięka, soczysta, duszona wieprzowina z cebulą podana z domowego wypieku chlebem. Polecam :)
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1874
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 23
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 58
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 99
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1874
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 23
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 58
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 99
Składniki
Wymyte osuszone mięso kroimy w większą kostkę 4x4 cm.
Cebule kroimy w półplastry, doprawiamy solą i pieprzem żeby zmiękła.
Pokrojone mięso również doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, na roztopionym smalcu. Mięso musimy co jakiś czas przewracać, musi być zarumienione z każdej strony.
Gdy mięso będzie zarumienione i dość miękkie, dodajemy cebulę i dalej pod przykryciem dusimy na wolnym ogniu. Duszące się mięso z cebulą musimy także kilka razy przemieszać.
Dusimy do momentu kiedy mięso i cebula będzie miękkie.
Uduszone mięso nakładamy na talerze, podajemy z chlebkiem.
Smacznego :)