Do góry

Śniadania Przepis na:

Duszona wieprzowina z cebulą.

Duszona wieprzowina z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1449 Ocena: 18804

Dodano:

Odsłon: 2841

Mięka, soczysta, duszona wieprzowina z cebulą podana z domowego wypieku chlebem. Polecam :)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte osuszone mięso kroimy w większą kostkę 4x4 cm.

  2. Cebule kroimy w półplastry, doprawiamy solą i pieprzem żeby zmiękła.

  3. Pokrojone mięso również doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, na roztopionym smalcu. Mięso musimy co jakiś czas przewracać, musi być zarumienione z każdej strony.

  4. Gdy mięso będzie zarumienione i dość miękkie, dodajemy cebulę i dalej pod przykryciem dusimy na wolnym ogniu. Duszące się mięso z cebulą musimy także kilka razy przemieszać.

  5. Dusimy do momentu kiedy mięso i cebula będzie miękkie.

  6. Uduszone mięso nakładamy na talerze, podajemy z chlebkiem.

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń