Do góry

Śniadania Przepis na:

Ekspresowa pasta jajeczna

Ekspresowa pasta jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 2161

Dodano:

Odsłon: 317

Do jej wykonania niezbędne są tylko 2 składniki ugotowane na twardo jajka i prawdziwe masło. Z racji tego, że skład jest bardzo prosty jajka i masło muszą być jak najlepszej jakości, żeby pasta zachwycała smakiem. Z tego powodu użyłam jajek od szczęśliwych kur i prawdziwego masła zrobionego z wiejskiej śmietany.

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2-3 łyżki masła
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • opcjonalne dodatki:
  • wędzona polędwica
  • słodka papryka żółta i czerwona
  • natka pietruszki, rukola lub szczypiorek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ekspresowa pasta jajeczna

Przygotowanie

  1. Jeszcze ciepłe jajka ucieramy widelcem z masłem w temperaturze pokojowej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta tak na prawdę jest już gotowa. Najlepiej smakuje podana na świeżej bagietce. Taką pastę można wzbogacić dodając posiekaną drobno paprykę, wędlinę lub zieleninę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ika1961 13 września Taak takie produkty najlepiej kupować u zaprzyjaźnionego gospodarza☺

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń