Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT Babeczki warzywno - jajeczne, zdrowe, kolorowe, lekkie, idealne na śniadanie lub kolację.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 520
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 520
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Pierwsza wersja smakowa. Mieszankę warzywną mieszamy z posiekaną natką pietruszki i solą. Cztery miejsca w foremce na babeczki wypełniamy otrzymaną mieszanką (nie wypełniamy po same brzegi, musimy zostawić trochę miejsca, bo później zalejemy jeszcze jajkiem).
Druga wersja smakowa. Mieszamy drobno pokrojoną paprykę, pokrojoną szynkę i tarty ser. Wypełniamy farszem 4 miejsca w foremce na babeczki.
Trzecia wersja smakowa. Mieszamy drobno pokrojony pomidor z pokrojoną fetą. Wypełniamy farszem 4 miejsca w foremce na babeczki.
Mleko i jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Zalewamy przygotowane farsze w foremce na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 190℃ przez około 30 minut. *Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki.