Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT Babeczki warzywno - jajeczne, zdrowe, kolorowe, lekkie, idealne na śniadanie lub kolację.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2734
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 219
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 237
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2734
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 219
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 237
Składniki
Pierwsza wersja smakowa. Mieszankę warzywną mieszamy z posiekaną natką pietruszki i solą. Cztery miejsca w foremce na babeczki wypełniamy otrzymaną mieszanką (nie wypełniamy po same brzegi, musimy zostawić trochę miejsca, bo później zalejemy jeszcze jajkiem).
Druga wersja smakowa. Mieszamy drobno pokrojoną paprykę, pokrojoną szynkę i tarty ser. Wypełniamy farszem 4 miejsca w foremce na babeczki.
Trzecia wersja smakowa. Mieszamy drobno pokrojony pomidor z pokrojoną fetą. Wypełniamy farszem 4 miejsca w foremce na babeczki.
Mleko i jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Zalewamy przygotowane farsze w foremce na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 190℃ przez około 30 minut. *Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki.