Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych propozycji na śniadanie czyli frittata. Lubie te włoskie danie dlatego, że można do niego dodać wszystko na co mamy ochotę. Robi się ją prosto i szybko
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 30
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 90
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 857
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 30
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 90
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 857
Składniki
Często nie mamy czasu na przygotowanie śniadania, dlatego frittata jest genialną propozycją na nie. Potrzebujemy patelni ( ja używam o średnicy 24 cm ) i 15 minut wolnego czasu. Zaczynam od pokrojenia cebuli w kostkę oraz boczniaków w dowolny sposób. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy cebulę, chwile podsmażamy dodajemy boczniaki. W między czasie kroimy kiełbasę w kostkę i dorzucamy na patelni. Gdy nam się wszystko podsmaża wbijamy jajka do miseczki, roztrzepujemy energicznie aby nasze jajka się napowietrzyły, wtedy frittata będzie puszysta. Do jajek dodajemy połowę gorgonzoli oraz pieprz i sól. Wlewamy jajka na patelnie zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię. Gdy jajka się już trochę zetną na górę frittaty resztę gorgonzoli i dalej smażymy pod przykryciem. Frittata jest gotowa gdy jajka się zetną na górze. Wyciągamy z patelni dekorujemy czerwoną papryką i mamy gotowe pyszne śniadanie. Smacznego!