Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie się prezentuje na stole no i bardzo smaczna.Polecam na świąteczny stół:)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104940
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104940
Składniki
Mięsa poporcjować,zalać wodą i gotować.Zdjąć szumy,dodać jarzyny,ziele i liście. Cebulę opalić nad palnikiem. Gotować do miękkości mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać na 5 min.przed końcem gotowania. Dodać sól i pieprz,ale końcowy smak będzie po dodaniu żelatyny,wtedy jeszcze doprawimy. Miękkie mięso wyjąć wraz z warzywami i wystudzić.
Przestudzone mięso pokroić lub poszarpać. Na spód miseczek dać papryczkę chili,groszek i mięso. Do gorącego rosołu około 3l wsypać żelatynę i dobrze rozmieszać.Doprawić do smaku. Galaretkę wynieść w chłodne miejsce.
Smacznego życzę!