Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam galaretkę pod każdą postacią. pod tą wyjątkowo
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 67
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 67
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Składniki
Włoszczyznę dokładnie oczyść. Marchew, pietruszkę i seler obierz. Zalej 6 szklankami wody, Dodaj ziele, liście i ziarna pieprzu. Gotuj przez pół godziny wywar. Jajka ugotuj na twardo (4 minuty). Obierz i przekrój na pół. Brokuła ugotuj do miękkości, podziel na mniejsze kawałki. Kurczaka pokrój w kostkę. W ugotowanym wywarze rozpuść żelatynę. Do filiżanek wlej po dwie łyżki wywaru. Poczekaj aż stężeje. Ułóż w filiżankach jajka, brokuła i mięso. Zalej resztą wywaru. Wystudź. Włóż do lodówki i poczekaj aż stężeje. Zastygnięte galaretki wyjmij przy pomocy noża. Udekoruj natką.