Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam galaretkę pod każdą postacią. pod tą wyjątkowo
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 297
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 297
Składniki
Włoszczyznę dokładnie oczyść. Marchew, pietruszkę i seler obierz. Zalej 6 szklankami wody, Dodaj ziele, liście i ziarna pieprzu. Gotuj przez pół godziny wywar. Jajka ugotuj na twardo (4 minuty). Obierz i przekrój na pół. Brokuła ugotuj do miękkości, podziel na mniejsze kawałki. Kurczaka pokrój w kostkę. W ugotowanym wywarze rozpuść żelatynę. Do filiżanek wlej po dwie łyżki wywaru. Poczekaj aż stężeje. Ułóż w filiżankach jajka, brokuła i mięso. Zalej resztą wywaru. Wystudź. Włóż do lodówki i poczekaj aż stężeje. Zastygnięte galaretki wyjmij przy pomocy noża. Udekoruj natką.