Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gniazda makaronu z mięsem mielonym w piekarniku
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Włóż makaron do wrzącej wody na 1 minutę. Na patelni na maśle usmażyć cebulę, marchewkę, dodać koncentrat pomidorowy, śmietanę, sól, mielony pieprz, drobno posiekany czosnek. Ułóż gniazda makaronu na blasze do pieczenia, na wierzchu krążków papryki, pomidora. Mięso mielone uformuj w kółka i ułóż na wierzchu. Równomiernie rozprowadź sos pomidorowo-śmietanowy. Na wierzchu posyp startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.