Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie słodkiego i słonego smaku. Gofry z pikantnym sosem, warzywami i surimi. Brzmi nietypowo, ale jest przepyszne!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 531
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 199
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 354
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5083
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 203
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 531
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 199
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 354
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5083
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 203
Składniki
Gofry: Jajko dzielimy na białko i żółtko. Białko ubijamy na sztywną pianę. Żółtko ucieramy z cukrem, a potem dodajemy pozostałe składniki. Na końcu mieszamy z pianą z białka. Ciasto zostawiamy na 10 minut, aby odpoczęło. W razie potrzeby można dodać jeszcze odrobinę mleka. Gofry smażymy w gofrownicy, aż będą zarumienione i chrupiące. Mieszamy wszystkie składniki na sos. Warzywa kroimy. Gotowe gofry smarujemy sosem. Układamy na nich rukolę, pomidory, oliwki, kapary i surimi.