Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno temu natknęłam się w internecie na zdjęcia gofrów ziemniaczanych. Raz nawet takie zrobiłam, ale okazały się totalną klapą i jedyne co pamiętam to potwornie brudna gofrownica, która czyściłam dwa dni. Tym razem zainspirowała mnie Małgosia z bloga Pieprz czy Wanilia swoim zdjęciem gofrów na instagramie. Okazały się pyszne, a gofrownica ma się całkiem dobrze.
Składniki
Ziemniaki i cukinię tarkujemy na grubych oczkach. Odlewamy wodę. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, doprawiamy. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy olejem i nakładamy po 2 łyżki masy. Pieczemy na złoto. Są pyszne zarówno same, jak i z łyżką jogurtu naturalnymi i świeżymi ziołami.