Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno temu natknęłam się w internecie na zdjęcia gofrów ziemniaczanych. Raz nawet takie zrobiłam, ale okazały się totalną klapą i jedyne co pamiętam to potwornie brudna gofrownica, która czyściłam dwa dni. Tym razem zainspirowała mnie Małgosia z bloga Pieprz czy Wanilia swoim zdjęciem gofrów na instagramie. Okazały się pyszne, a gofrownica ma się całkiem dobrze.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1329
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 268
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 48
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1329
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 268
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 48
Składniki
Ziemniaki i cukinię tarkujemy na grubych oczkach. Odlewamy wodę. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, doprawiamy. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy olejem i nakładamy po 2 łyżki masy. Pieczemy na złoto. Są pyszne zarówno same, jak i z łyżką jogurtu naturalnymi i świeżymi ziołami.