Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno temu natknęłam się w internecie na zdjęcia gofrów ziemniaczanych. Raz nawet takie zrobiłam, ale okazały się totalną klapą i jedyne co pamiętam to potwornie brudna gofrownica, która czyściłam dwa dni. Tym razem zainspirowała mnie Małgosia z bloga Pieprz czy Wanilia swoim zdjęciem gofrów na instagramie. Okazały się pyszne, a gofrownica ma się całkiem dobrze.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 25
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 755
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14053
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 25
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 755
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14053
Składniki
Ziemniaki i cukinię tarkujemy na grubych oczkach. Odlewamy wodę. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, doprawiamy. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy olejem i nakładamy po 2 łyżki masy. Pieczemy na złoto. Są pyszne zarówno same, jak i z łyżką jogurtu naturalnymi i świeżymi ziołami.