Do góry

Śniadania Przepis na:

Gofry ziemniaczano - cukiniowe

Gofry ziemniaczano - cukiniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 112

Dodano:

Odsłon: 1872

Dawno temu natknęłam się w internecie na zdjęcia gofrów ziemniaczanych. Raz nawet takie zrobiłam, ale okazały się totalną klapą i jedyne co pamiętam to potwornie brudna gofrownica, która czyściłam dwa dni. Tym razem zainspirowała mnie Małgosia z bloga Pieprz czy Wanilia swoim zdjęciem gofrów na instagramie. Okazały się pyszne, a gofrownica ma się całkiem dobrze.

Składniki

  • 1 duży ziemniak
  • 1 średnia cukinia
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka oleju rzepakowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gofry ziemniaczano - cukiniowe

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i cukinię tarkujemy na grubych oczkach. Odlewamy wodę. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, doprawiamy.
    Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy olejem i nakładamy po 2 łyżki masy. Pieczemy na złoto.
    Są pyszne zarówno same, jak i z łyżką jogurtu naturalnymi i świeżymi ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 września 2017 zgadnie za zapowiedzią sprzed paru dni.
Było trochę zabawy z gęstością masy i myślałem, że tak jak Tobie nie wejdzie za pierwszym razem ;)ale ...
Udało i to było pyszne. Teraz już wiadomo, jak to robić w przyszłości, a że będziemy robić, to jest więcej niż pewne :)
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 września 2017 Ciekawy przepis, a że "towaru" z opisu ci u nas dostatek, to na pewno to wypróbujemy :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń