Do góry

Śniadania Przepis na:

Grillowana kiełbaska,boczek i warzywa.

Grillowana kiełbaska,boczek i warzywa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17449

Dodano:

Odsłon: 190

W miesiącach zimowych też możemy zajadać się pysznymi grillowanymi potrawami. Dzięki Smakerowi i Ambition oraz nagrodzie jaką dostałam,,mogliśmy dzisiaj zajadać się tymi pysznościami ,kroić też było czym,noże świetne:) Widzę,że patelnia zdała egzamin i polecam Wam:)

Składniki

  • kiełbasa śląska 4 szt
  • Boczek wędzony 4 plastry
  • pieczarki 8 szt.
  • papryka zielona 1/2
  • bakłażan kilka plastrów
  • cukinia 4 plastry
  • cebula
  • pomidorki koktajlowe
  • ogórek surowy kilka plastrów
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowana kiełbaska,boczek i warzywa.

Przygotowanie

  1. Kiełbasę ponacinać.
    Bakłażana pokroić w plasterki i nasolić na 1/2 godz.by puścił sok i wyszła goryczka.
    Cebulę pokroić w grubsze plastry jak i paprykę oraz cukinię.
    Pomidorki przekroić na pół.
    Kapelusze pieczarek posolić.

    Patelnię rozgrzać ,położyć ponacinaną kiełbasę,boczek i warzywa.
    Grillować do miękkości i zrumienienia warzyw,boczku i kiełbaski.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń