Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo w kształcie wąskich paluszków, chyba każdy je lubi. Podane w włoską szynką gotowaną na parze i naszą natką pietruszki. Pyszna zabawa murowana.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3050
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1802
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 457
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3050
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1802
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 457
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, solą, oregano i drożdżami. Dodać oliwę, ciepłą wodę i zagnieść miękkie, elastyczne i nieklejące się ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut.Powinno podwoić swoją objętość. Potem rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Wycinać długie paski szerokości 1 cm i zrolować je. Wyłożyć na blaszki, piec w 190 C ok 25 minut, potem zwiększyć do 200 C i piec tylko 1-2 minuty.
Paluszki można owinąć w szynkę, w środek włożyć natkę.