Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo w kształcie wąskich paluszków, chyba każdy je lubi. Podane w włoską szynką gotowaną na parze i naszą natką pietruszki. Pyszna zabawa murowana.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 826
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 662
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5641
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 579
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4809
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1024
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 826
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 662
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5641
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 579
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4809
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1024
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, solą, oregano i drożdżami. Dodać oliwę, ciepłą wodę i zagnieść miękkie, elastyczne i nieklejące się ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut.Powinno podwoić swoją objętość. Potem rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Wycinać długie paski szerokości 1 cm i zrolować je. Wyłożyć na blaszki, piec w 190 C ok 25 minut, potem zwiększyć do 200 C i piec tylko 1-2 minuty.
Paluszki można owinąć w szynkę, w środek włożyć natkę.