Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo w kształcie wąskich paluszków, chyba każdy je lubi. Podane w włoską szynką gotowaną na parze i naszą natką pietruszki. Pyszna zabawa murowana.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231674
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4919
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36155
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1367
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231674
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4919
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36155
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1367
        
        
                Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, solą, oregano i drożdżami. Dodać oliwę, ciepłą wodę i zagnieść miękkie, elastyczne i nieklejące się ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut.Powinno podwoić swoją objętość. Potem rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Wycinać długie paski szerokości 1 cm i zrolować je. Wyłożyć na blaszki, piec w 190 C ok 25 minut, potem zwiększyć do 200 C i piec tylko 1-2 minuty.
Paluszki można owinąć w szynkę, w środek włożyć natkę.