Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo w kształcie wąskich paluszków, chyba każdy je lubi. Podane w włoską szynką gotowaną na parze i naszą natką pietruszki. Pyszna zabawa murowana.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 240
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 130
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2231
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 131
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 240
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 130
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2231
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 131
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 127
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, solą, oregano i drożdżami. Dodać oliwę, ciepłą wodę i zagnieść miękkie, elastyczne i nieklejące się ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut.Powinno podwoić swoją objętość. Potem rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Wycinać długie paski szerokości 1 cm i zrolować je. Wyłożyć na blaszki, piec w 190 C ok 25 minut, potem zwiększyć do 200 C i piec tylko 1-2 minuty.
Paluszki można owinąć w szynkę, w środek włożyć natkę.