Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którzy śniadanie lubią mieć bardzo syte...polecam!
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Na patelni podsmażyć na części masła pokrojone w kostkę ziemniaki, po czym dodać pokrojona w kostkę cebulę. Po ok. 5-7 min. ściągnąć z patelni na talerz. Na łyżce masła podsmażyć drobno skrojony czosnek, dodać szpinak, podgrzewać przez ok. 6-8 min. Dodać do ziemniaków. W misce roztrzepać jaja, dodać przyprawy. Dodać fetę pokrojoną w kostkę i śmietanę. Na końcu dodać ziemniaki ze szpinakiem, całość delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać pozostałe masło i przelać zawartość miski. Przykryć i na małym ogniu smażyć ok. 8 min. Następnie obrócić, czyli ściągnąć na talerz i odwracając talerz nieusmażoną stroną przełożyć na patelnię. Posypać startym serem i smażyć ok. 2 min. Smacznego!