Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którzy śniadanie lubią mieć bardzo syte...polecam!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4176
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8602
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4176
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8602
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Składniki
Na patelni podsmażyć na części masła pokrojone w kostkę ziemniaki, po czym dodać pokrojona w kostkę cebulę. Po ok. 5-7 min. ściągnąć z patelni na talerz. Na łyżce masła podsmażyć drobno skrojony czosnek, dodać szpinak, podgrzewać przez ok. 6-8 min. Dodać do ziemniaków. W misce roztrzepać jaja, dodać przyprawy. Dodać fetę pokrojoną w kostkę i śmietanę. Na końcu dodać ziemniaki ze szpinakiem, całość delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać pozostałe masło i przelać zawartość miski. Przykryć i na małym ogniu smażyć ok. 8 min. Następnie obrócić, czyli ściągnąć na talerz i odwracając talerz nieusmażoną stroną przełożyć na patelnię. Posypać startym serem i smażyć ok. 2 min. Smacznego!