Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którzy śniadanie lubią mieć bardzo syte...polecam!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2987
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2987
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Składniki
Na patelni podsmażyć na części masła pokrojone w kostkę ziemniaki, po czym dodać pokrojona w kostkę cebulę. Po ok. 5-7 min. ściągnąć z patelni na talerz. Na łyżce masła podsmażyć drobno skrojony czosnek, dodać szpinak, podgrzewać przez ok. 6-8 min. Dodać do ziemniaków. W misce roztrzepać jaja, dodać przyprawy. Dodać fetę pokrojoną w kostkę i śmietanę. Na końcu dodać ziemniaki ze szpinakiem, całość delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać pozostałe masło i przelać zawartość miski. Przykryć i na małym ogniu smażyć ok. 8 min. Następnie obrócić, czyli ściągnąć na talerz i odwracając talerz nieusmażoną stroną przełożyć na patelnię. Posypać startym serem i smażyć ok. 2 min. Smacznego!