Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek na Dzień Św. Patryka...
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2551
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 369
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4362
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2551
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 369
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4362
Składniki
Oba rodzaje mąki,cukier,sól miksujemy z masłem przez 10 minut. Dodajemy maślankę i miksujemy. Masę przekładamy do foremki wcześniej przygotowanej. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy mąką razową. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy 35 minut.