Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja ma 297 kcal (12 g białka / 9 g tłuszczu / 45 g węglowodanów)
Składniki
Oddziel białko od żółtka. Ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka wymieszaj dokładnie z erytrytolem. Do piany dodaj część żółtka, mleka, mąki i delikatnie wymieszaj. Dodaj kolejną partię żółtka, mąki, mleka i delikatnie wymieszaj. Powtarzaj, aż do skończenia się składników. Jabłko obierz. Wydrąż ostrożnie z jabłka środek i pokrój je poprzecznie na okręgi. Następnie na rozgrzanej patelni rozpuść masło. Okręgi jabłka namocz w cieście. Smaż je po kolei na średnim ogniu z obu stron, aż do zarumienienia. Wyłóż jabłka na talerz i posyp cukrem pudrem oraz cynamonem. Smacznego!