Do góry

Śniadania Przepis na:

Jabłka z piekarnika

Jabłka z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 184

Dodano:

Odsłon: 2097

Przepis Ewy Wachowicz z 398 odcinka programu Ewa gotuje.

Składniki

  • 2 duże jabłka
  • 4 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 5-6 łyżek mąki pszennej lub orkiszowej
  • ¼ szklanki mleka migdałowego lub wody
  • szczypta soli
  • mąka do obtoczenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka z piekarnika

Przygotowanie

  1. Jajka wybić do miski, posłodzić miodem, przyprawić cynamonem, wsypać 3 łyżki mąki i zmiksować. Wlać mleko, dosypać mąkę, posolić i ponownie zmiksować.

  2. Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Owoce pokroić w grube plastry. Obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.

  3. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i upiec na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń