Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 398 odcinka programu Ewa gotuje.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10093
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 880
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 219
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10093
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 880
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 219
Składniki
Jajka wybić do miski, posłodzić miodem, przyprawić cynamonem, wsypać 3 łyżki mąki i zmiksować. Wlać mleko, dosypać mąkę, posolić i ponownie zmiksować.
Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Owoce pokroić w grube plastry. Obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i upiec na złoty kolor.