Do góry

Śniadania Przepis na:

Jaglane babeczki

Jaglane babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 6451

Dodano:

Odsłon: 11337

Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu. Dlatego warto ją polecić osobom chorującym na celiakię stosującym dietę bezglutenową, a także cierpiącym na niedokrwistość. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych , jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka masła
  • dwie szczypty soli
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszkę należy wypłukać dwa razy. Zalewamy wodą dodajemy sól i gotujemy na bardzo małym ogniu 15 minut. W trakcie gotowania należy dodać masło.

    Foremki przed włożeniem ugotowanej kaszki posmarowałam olejem lnianym.
    Umieściłam na całą noc w lodówce.
    Udekorowałam dżemem z dyni.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń