Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu. Dlatego warto ją polecić osobom chorującym na celiakię stosującym dietę bezglutenową, a także cierpiącym na niedokrwistość. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych , jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1508
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 248
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 238
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8509
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1508
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 248
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 238
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8509
Składniki
Kaszkę należy wypłukać dwa razy. Zalewamy wodą dodajemy sól i gotujemy na bardzo małym ogniu 15 minut. W trakcie gotowania należy dodać masło. Foremki przed włożeniem ugotowanej kaszki posmarowałam olejem lnianym. Umieściłam na całą noc w lodówce. Udekorowałam dżemem z dyni. Smacznego :)