Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaglanka z bananem i cynamonem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1174
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 578
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1174
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 578
Składniki
Kaszę wypłukać na sicie pod wodą a następnie przelać wrzątkiem. Mleko z wodą zagotować wsypać kaszę oraz szczyptę soli i gotować przez ok. 10 minut. Następnie wyłączyć i zostawić pod przykryciem jeszcze przez ok. 5 minut. Dodać pół banana pokrojonego w półplasterki, cukier oraz odrobinę cynamonu. Przełożyć do miseczki. Na wierzch ułożyć drugą połową banana, orzechami i na koniec posypać cynamonem.