Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaglanka z bananem i cynamonem
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88402
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11705
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1845
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88402
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11705
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1845
Składniki
Kaszę wypłukać na sicie pod wodą a następnie przelać wrzątkiem. Mleko z wodą zagotować wsypać kaszę oraz szczyptę soli i gotować przez ok. 10 minut. Następnie wyłączyć i zostawić pod przykryciem jeszcze przez ok. 5 minut. Dodać pół banana pokrojonego w półplasterki, cukier oraz odrobinę cynamonu. Przełożyć do miseczki. Na wierzch ułożyć drugą połową banana, orzechami i na koniec posypać cynamonem.