Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaglanka z bananem i cynamonem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13747
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1575
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15274
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6246
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13747
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1575
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15274
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6246
Składniki
Kaszę wypłukać na sicie pod wodą a następnie przelać wrzątkiem. Mleko z wodą zagotować wsypać kaszę oraz szczyptę soli i gotować przez ok. 10 minut. Następnie wyłączyć i zostawić pod przykryciem jeszcze przez ok. 5 minut. Dodać pół banana pokrojonego w półplasterki, cukier oraz odrobinę cynamonu. Przełożyć do miseczki. Na wierzch ułożyć drugą połową banana, orzechami i na koniec posypać cynamonem.