Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące, słodkie (ale nie za bardzo) danie zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku. Wsypać do garnka z 2,5 szklanki wody. Dodać łyżeczkę masła i łyżeczkę cukru. Zagotować. Pogotować 10 minut a następnie odstawić zawiniętą w koc lub ręcznik na ok. pół godziny żeby doszła
Owoce pokroić w paski lub kostkę. Przelać wrzątkiem na sitku. Włożyć do miseczki, dodać łyżeczkę cynamonu, pół łyżeczki imbiru i łyżeczkę cukru. Jeśli danie ma być bardziej słodkie można dodać więcej cukru lub trochę miodu. Wymieszać. Wlać ok pół szklanki wrzątku i tak zostawić do czasu aż kasza będzie zrobiona. Wymieszać owoce w zalewie z kaszą. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno