Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 499
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 179
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 180
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 499
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 179
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 180
Składniki
Wykonanie: Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Drożdże z mlekiem wymieszać z żółtkami i cukrem. Następnie dodać olej i mąkę, wszystko razem bardzo starannie wyrobić. Przykryć ściereczką na 15 minut aż podrośnie. Następnie urywać ciasto, formować na dłoni owalne placuszki, nakładać jagody, zlepić i przełożyć na przygotowaną formę spojeniem do dołu. Ponownie odstawić do podrośnięcia. Podrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.