Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 75
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 63
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 75
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 63
Składniki
Wykonanie: Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Drożdże z mlekiem wymieszać z żółtkami i cukrem. Następnie dodać olej i mąkę, wszystko razem bardzo starannie wyrobić. Przykryć ściereczką na 15 minut aż podrośnie. Następnie urywać ciasto, formować na dłoni owalne placuszki, nakładać jagody, zlepić i przełożyć na przygotowaną formę spojeniem do dołu. Ponownie odstawić do podrośnięcia. Podrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.