Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25980
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3410
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1439
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25980
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3410
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1439
Składniki
Wykonanie: Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Drożdże z mlekiem wymieszać z żółtkami i cukrem. Następnie dodać olej i mąkę, wszystko razem bardzo starannie wyrobić. Przykryć ściereczką na 15 minut aż podrośnie. Następnie urywać ciasto, formować na dłoni owalne placuszki, nakładać jagody, zlepić i przełożyć na przygotowaną formę spojeniem do dołu. Ponownie odstawić do podrośnięcia. Podrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.