Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 837
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 683
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5851
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 610
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4837
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1046
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 837
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 683
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5851
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 610
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4837
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1046
Składniki
Wykonanie: Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Drożdże z mlekiem wymieszać z żółtkami i cukrem. Następnie dodać olej i mąkę, wszystko razem bardzo starannie wyrobić. Przykryć ściereczką na 15 minut aż podrośnie. Następnie urywać ciasto, formować na dłoni owalne placuszki, nakładać jagody, zlepić i przełożyć na przygotowaną formę spojeniem do dołu. Ponownie odstawić do podrośnięcia. Podrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.