Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13600
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5734
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13600
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5734
Składniki
Wykonanie: Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Drożdże z mlekiem wymieszać z żółtkami i cukrem. Następnie dodać olej i mąkę, wszystko razem bardzo starannie wyrobić. Przykryć ściereczką na 15 minut aż podrośnie. Następnie urywać ciasto, formować na dłoni owalne placuszki, nakładać jagody, zlepić i przełożyć na przygotowaną formę spojeniem do dołu. Ponownie odstawić do podrośnięcia. Podrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.