Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurze jajka usmażone na plasterkach kiełbasy (palcówki), cebuli, ostrych papryczek i pomidorkach koktajlowych.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3735
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2064
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5496
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3735
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2064
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5496
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Składniki
Pokrojoną w plasterki kiełbasę smażymy na patelni na małym ogniu, tak żeby z niej wytopił się tłuszcz. Dodajemy do smażącej się kiełbasy pokrojone w plasterki ostre papryczki, pokrojoną w kostkę cebulę i przekrojone na połówki koktajlowe pomidorki. Wszystkie składniki smażymy do ich odpowiedniej miękkości, taką jak lubimy. Do smażących się składników wbijamy jajka i jedno staramy się wmieszać w warzywa z kiełbasą a drugie jajko staramy się pozostawić z całym żółtkiem. Całość możemy doprawić solą i pieprzem ziołowym do smaku. Gotowe danie podajemy z domowym chlebkiem. Smacznego !!!