Do góry

Śniadania Przepis na:

Jaja z chrzanem

Jaja z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 514 Ocena: 10158

Dodano:

Odsłon: 4151

Pyszny sos chrzanowy do sałatki i wędlin. Tradycyjny dodatek świąteczny z południa kraju.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowałam na twardo- 8 minut od zagotowania.

    Posiekałam je nożem- można też zetrzeć na tarce na grubym oczku, ale postanowiłam trzymać się tradycji.

    Dodałam chrzan- ma być dosyć ostre, majonez i śmietanę. Doprawiłam jeszcze do smaku solą.

    Gotowe!

  2. Jak spróbowałam pierwszy raz tego sosu to byłam zachwycona!

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

CookWithMe 18 marca Zawsze jak jem ten sos, to przypomina mi święta :) Pyszności Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 marca Tak się zastanawiam, skąd ja to znam hihi. Takimi sosami, to się zajadamy nie tylko do święta, a z jajkami, czy też wędliną, to Niebo w gębie. Pycha :) Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 18 marca O tak, uwielbiam ten sos, mimo że z północnych terenów :):):) Ależ tu świątecznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń