Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaja faszerowane w wielkanocnej odsłonie. Są ozdobą Świątecznego stołu. Można je również przygotować na inne okazje, wtedy wystarczy jaja przekroić na pół.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4161
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416434
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4161
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416434
Składniki
Jaja przekroić na pół w tzw. ząbek, wydrążyć żółtka. Bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać żółtka, które zgnieść widelcem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Z dna jaj odciąć cienki plasterek białka. Pastę włożyć w otwory w jajkach. Na wierzch położyć odcięte białko. Z papryki zrobić oczy, a z pora lub marchewki dzióbki.