Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaja faszerowane w wielkanocnej odsłonie. Są ozdobą Świątecznego stołu. Można je również przygotować na inne okazje, wtedy wystarczy jaja przekroić na pół.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7514
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2485
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7514
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2485
Składniki
Jaja przekroić na pół w tzw. ząbek, wydrążyć żółtka. Bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać żółtka, które zgnieść widelcem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Z dna jaj odciąć cienki plasterek białka. Pastę włożyć w otwory w jajkach. Na wierzch położyć odcięte białko. Z papryki zrobić oczy, a z pora lub marchewki dzióbki.