Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaja faszerowane w wielkanocnej odsłonie. Są ozdobą Świątecznego stołu. Można je również przygotować na inne okazje, wtedy wystarczy jaja przekroić na pół.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Jaja przekroić na pół w tzw. ząbek, wydrążyć żółtka. Bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać żółtka, które zgnieść widelcem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Z dna jaj odciąć cienki plasterek białka. Pastę włożyć w otwory w jajkach. Na wierzch położyć odcięte białko. Z papryki zrobić oczy, a z pora lub marchewki dzióbki.