Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jajecznica na boczku z dodatkiem papryki, cebuli i czosnku to pomysł na sycące śniadanie lub kolację.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7530
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2512
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7530
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2512
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu wytapiamy tłuszcz. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min i dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną i papryczkę chili. Podsmażamy kolejne 2-3 min. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy do czasu aż uzyskamy ulubiony stopień wysmażenia. Na koniec dodajemy pokrojonego w małą kostkę pomidora /możemy go obrać ze skórki/, mieszamy, podsmażamy 1 min i podajemy. Możemy posypać szczypiorkiem.