Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jajecznica na boczku z dodatkiem papryki, cebuli i czosnku to pomysł na sycące śniadanie lub kolację.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34132
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1329
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34132
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1329
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu wytapiamy tłuszcz. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min i dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną i papryczkę chili. Podsmażamy kolejne 2-3 min. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy do czasu aż uzyskamy ulubiony stopień wysmażenia. Na koniec dodajemy pokrojonego w małą kostkę pomidora /możemy go obrać ze skórki/, mieszamy, podsmażamy 1 min i podajemy. Możemy posypać szczypiorkiem.