Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jajecznica na boczku z dodatkiem papryki, cebuli i czosnku to pomysł na sycące śniadanie lub kolację.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3836
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1323
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3836
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1323
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu wytapiamy tłuszcz. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min i dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną i papryczkę chili. Podsmażamy kolejne 2-3 min. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy do czasu aż uzyskamy ulubiony stopień wysmażenia. Na koniec dodajemy pokrojonego w małą kostkę pomidora /możemy go obrać ze skórki/, mieszamy, podsmażamy 1 min i podajemy. Możemy posypać szczypiorkiem.