Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i pożywne śniadanie. Do przygotowania używam boczku wędzonego domowego (zapraszam do mojego przepisu „Boczek wędzony (peklowany na sucho)”). Boczek ten bardzo ładnie się wytapia z tłuszczu, dlatego nie trzeba podkładać żadnego innego. Najlepsze są jajka wiejskie. Boczek jest słony więc potrawy nie solę.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9555
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4994
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 662
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9555
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4994
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 662
Składniki
1. Boczek kroję w kostkę i rozrzucam na patelni. 2. Smażę na małym ogniu by się wytopił. 3. Obracam każdy kawałek i wbijam delikatnie jaja 4. Sypię pieprz. Dodaję posiekany szczypiorek. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień. 5. Smażę kilka minut.