Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na boczku wędzonym domowym ze szczypiorkiem

Jajecznica na boczku wędzonym domowym ze szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 190 Ocena: 1199

Dodano:

Odsłon: 171

Super smaczne i pożywne śniadanie. Do przygotowania używam boczku wędzonego domowego (zapraszam do mojego przepisu „Boczek wędzony (peklowany na sucho)”). Boczek ten bardzo ładnie się wytapia z tłuszczu, dlatego nie trzeba podkładać żadnego innego. Najlepsze są jajka wiejskie. Boczek jest słony więc potrawy nie solę.

Składniki

  • Boczek wędzony domowy (po 2-3 plasterki na osobę)
  • Jaja (5-6 szt.)
  • Pieprz czarny mielony (do smaku)
  • Szczypiorek (do smaku)
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Jajecznica na boczku wędzonym domowym ze szczypiorkiem

Przygotowanie

  1. 1. Boczek kroję w kostkę i rozrzucam na patelni.
    2. Smażę na małym ogniu by się wytopił.
    3. Obracam każdy kawałek i wbijam delikatnie jaja
    4. Sypię pieprz. Dodaję posiekany szczypiorek. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień.
    5. Smażę kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń