Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica z jajek od kur gosodarskich, takich co po wolności chodzą :) Polecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 88
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 138
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4200
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8664
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 88
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 138
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4200
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8664
Składniki
Potrzebować będziemy 4 jajka, pokrojony pomidor i połowę cebuli pokrojonej w półplastry.
Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i wkładamy na nią pokrojone w kostkę plasterki boczku i cebulę. Smażymy do zeszklenia się cebuli.
Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora. Smażymy aż pomidor zmięknie i wypuści sok.
Doprawiamy do smaku i wbijamy jajka.
Mieszamy, posypujemy koprem.
Gdy jajecznica usmaży się, wykładamy na talerze i konsumujemy. Smacznego !!!