Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona na półgęsku parzonym z dodatkiem cebuli ostrych papryczek jalapeno i papryk słodkich.
Smaki Grecji!
Odsłon: 138
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 448
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1050
Smaki Grecji!
Odsłon: 138
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 448
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1050
Składniki
Plasterki półgęska kroimy w drobną kostkę, cebule w pół plastry a papryki w paski, wszystkie składniki smażymy na patelni z małą ilością tłuszczu do ładnego zeszklenia cebuli i zarumienienia kawałków półgęska.
Smażących się składników nie solimy, gdyż w półgęsku jest wystarczająca ilość soli. Do całości wbijamy jajko i mieszamy wszystkie składniki. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowym pieczywem.
Smacznego !!!