Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna jajecznica na śniadanie lub na kolację.
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 29
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 518
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1570
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 166
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 29
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 518
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1570
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 166
Składniki
Słoninkę lub boczek kroję i topię. Bób siekam na duże kawałki wcześniej ugotowany i obrany, może być z dnia poprzedniego. Cebulkę kroję w piórka. Jajka wbijam do miseczki i ubijam je widelcem.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i dodaję cebulkę pokrojoną w piórka i smażę ją 1 minutę. Dodaję pokrojony bób, mieszam z cebulką i wlewam rozmieszane jajka. Przykrywam pokrywką aby jajka się ścięły. Wykładam na talerz dokładam plastry pomidorów, solę dodaję pieprzu i natki pietruszki.