Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna jajecznica na śniadanie lub na kolację.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 605
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10115
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 605
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10115
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Składniki
Słoninkę lub boczek kroję i topię. Bób siekam na duże kawałki wcześniej ugotowany i obrany, może być z dnia poprzedniego. Cebulkę kroję w piórka. Jajka wbijam do miseczki i ubijam je widelcem.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i dodaję cebulkę pokrojoną w piórka i smażę ją 1 minutę. Dodaję pokrojony bób, mieszam z cebulką i wlewam rozmieszane jajka. Przykrywam pokrywką aby jajka się ścięły. Wykładam na talerz dokładam plastry pomidorów, solę dodaję pieprzu i natki pietruszki.