Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna jajecznica na śniadanie lub na kolację.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 134
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4192
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8650
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 134
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4192
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8650
Składniki
Słoninkę lub boczek kroję i topię. Bób siekam na duże kawałki wcześniej ugotowany i obrany, może być z dnia poprzedniego. Cebulkę kroję w piórka. Jajka wbijam do miseczki i ubijam je widelcem.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i dodaję cebulkę pokrojoną w piórka i smażę ją 1 minutę. Dodaję pokrojony bób, mieszam z cebulką i wlewam rozmieszane jajka. Przykrywam pokrywką aby jajka się ścięły. Wykładam na talerz dokładam plastry pomidorów, solę dodaję pieprzu i natki pietruszki.