Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna jajecznica na śniadanie lub na kolację.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 467
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 894
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 199
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 467
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 894
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 199
Składniki
Słoninkę lub boczek kroję i topię. Bób siekam na duże kawałki wcześniej ugotowany i obrany, może być z dnia poprzedniego. Cebulkę kroję w piórka. Jajka wbijam do miseczki i ubijam je widelcem.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i dodaję cebulkę pokrojoną w piórka i smażę ją 1 minutę. Dodaję pokrojony bób, mieszam z cebulką i wlewam rozmieszane jajka. Przykrywam pokrywką aby jajka się ścięły. Wykładam na talerz dokładam plastry pomidorów, solę dodaję pieprzu i natki pietruszki.