Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona z jajek które kupujemy od rolnika. Jajecznica usmażona jest z cebulką, wędzonym boczkiem, szczypiorem i pomidorem.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 59
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 59
Składniki
Na rozgrzany na patelni smalec układamy nadkrojone w wąskie paski plastry wędzonego boczku, smażymy z obu stron na rumiano. Dokładamy cebulę pokrojoną w ćwiartki i pokrojony pomidor. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy cebulka i pomidor są miękkie wbijamy jajka na sadzono i posypujemy grubo pokrojonym szczypiorem, solimy, pieprzymy oraz dodajemy mieloną ostrą paprykę. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu ścięcia się jajek. Wykładamy na talerz nasz jajeczny śmietnik i konsumujemy. Smacznego !!!