Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona z jajek które kupujemy od rolnika. Jajecznica usmażona jest z cebulką, wędzonym boczkiem, szczypiorem i pomidorem.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2368
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 211
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2368
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 211
Składniki
Na rozgrzany na patelni smalec układamy nadkrojone w wąskie paski plastry wędzonego boczku, smażymy z obu stron na rumiano. Dokładamy cebulę pokrojoną w ćwiartki i pokrojony pomidor. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy cebulka i pomidor są miękkie wbijamy jajka na sadzono i posypujemy grubo pokrojonym szczypiorem, solimy, pieprzymy oraz dodajemy mieloną ostrą paprykę. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu ścięcia się jajek. Wykładamy na talerz nasz jajeczny śmietnik i konsumujemy. Smacznego !!!