Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica, smażona na wędzonej słonince z pomidorem i cebulką.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 34
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10315
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 955
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 34
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10315
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 955
Składniki
Drobne kostki wędzonej słoniny smażymy na rumiano, dokładamy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do zeszklenia się cebuli. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojonego pomidora w kostkę dokładamy do smażącej się cebuli, posypujemy natką pietruszki. Dusimy na małym ogniu do miękkości pomidora. Gdy pomidor puści soczek wbijamy jajka na sadzone i smażymy tak żeby żółtka jajek nie rozpłynęły sie. Uwaga: nie używamy soli ani pieprzu. Usmażone jajka z pomidorami, cebulką i skwarkami wykładamy na talerz i na talerzu robimy połączenie całych żółtek z całością usmażoną. Jajecznica jest bardzo smaczna i nie jest sucha. Smacznego!!!