Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica, smażona na wędzonej słonince z pomidorem i cebulką.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 93
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 243
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 589
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 172
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 93
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 243
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 589
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 172
Składniki
Drobne kostki wędzonej słoniny smażymy na rumiano, dokładamy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do zeszklenia się cebuli. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojonego pomidora w kostkę dokładamy do smażącej się cebuli, posypujemy natką pietruszki. Dusimy na małym ogniu do miękkości pomidora. Gdy pomidor puści soczek wbijamy jajka na sadzone i smażymy tak żeby żółtka jajek nie rozpłynęły sie. Uwaga: nie używamy soli ani pieprzu. Usmażone jajka z pomidorami, cebulką i skwarkami wykładamy na talerz i na talerzu robimy połączenie całych żółtek z całością usmażoną. Jajecznica jest bardzo smaczna i nie jest sucha. Smacznego!!!