Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna jajecznica o smaku i zapachu dojrzałej, słodkiej papryki.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić na małe kawałki.
Smażyć na dwóch łyżkach oleju lub na łyżce masła, aż do przyrumienienia papryki. Często mieszać, aby się nie przypaliła, gdyż wtedy będzie gorzka.
Następnie do papryki wbić jajka, dodać sól i pieprz do smaku i mieszać do ścięcia jajecznicy.