Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20870
Składniki
boczek kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, paprykę czyścimy i również kroimy w kostkę
na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, czekamy aż się wytopi, dodajemy cebulę i paprykę, dodajemy sól i chili, a potem smażymy, aż warzywa zmiękną (jakieś 7-10 min)
jajka wbijamy do miseczki, solimy i ubijamy widelcem na gładką masę, wlewamy na patelnię i smażymy na małym ogniu, często mieszając, aż się zetną do ulubionej gęstości, teraz obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem, no i gotowe, smacznego ;-)