Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
boczek kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, paprykę czyścimy i również kroimy w kostkę
na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, czekamy aż się wytopi, dodajemy cebulę i paprykę, dodajemy sól i chili, a potem smażymy, aż warzywa zmiękną (jakieś 7-10 min)
jajka wbijamy do miseczki, solimy i ubijamy widelcem na gładką masę, wlewamy na patelnię i smażymy na małym ogniu, często mieszając, aż się zetną do ulubionej gęstości, teraz obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem, no i gotowe, smacznego ;-)