Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1013
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1013
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Składniki
boczek kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, paprykę czyścimy i również kroimy w kostkę
na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, czekamy aż się wytopi, dodajemy cebulę i paprykę, dodajemy sól i chili, a potem smażymy, aż warzywa zmiękną (jakieś 7-10 min)
jajka wbijamy do miseczki, solimy i ubijamy widelcem na gładką masę, wlewamy na patelnię i smażymy na małym ogniu, często mieszając, aż się zetną do ulubionej gęstości, teraz obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem, no i gotowe, smacznego ;-)