Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica to chyba jedno z najprostszych, najsmaczniejszych i najbardziej sycących śniadań, jakie można sobie przygotować. Jeśli używasz różnych dodatków, to na pewno jeszcze ci się nie znudziła. Zobacz przepis na jajecznicę z pieczarkami, która jest niezwykle aromatyczna, kremowa i soczysta.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Składniki
Do miski wbij jajka i rozkłóć je. Dolej mleko i wymieszaj. Dopraw odrobiną soli.
Pieczarki obierz ze skóry, pokrój w półplasterki lub kostkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż pieczarki.
Gdy pieczarki będą miększe i zarumienione, wlej masę jajeczną. Cały czas mieszaj, aż do momentu ścięcia jajek.
Przełóż jajecznicę z pieczarkami na talerz i podaj ze świeżym pieczywem lub chrupiącym tostem.