Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica to chyba jedno z najprostszych, najsmaczniejszych i najbardziej sycących śniadań, jakie można sobie przygotować. Jeśli używasz różnych dodatków, to na pewno jeszcze ci się nie znudziła. Zobacz przepis na jajecznicę z pieczarkami, która jest niezwykle aromatyczna, kremowa i soczysta.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9619
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5018
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 666
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9619
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5018
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 666
Składniki
Do miski wbij jajka i rozkłóć je. Dolej mleko i wymieszaj. Dopraw odrobiną soli.
Pieczarki obierz ze skóry, pokrój w półplasterki lub kostkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż pieczarki.
Gdy pieczarki będą miększe i zarumienione, wlej masę jajeczną. Cały czas mieszaj, aż do momentu ścięcia jajek.
Przełóż jajecznicę z pieczarkami na talerz i podaj ze świeżym pieczywem lub chrupiącym tostem.