Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica to chyba jedno z najprostszych, najsmaczniejszych i najbardziej sycących śniadań, jakie można sobie przygotować. Jeśli używasz różnych dodatków, to na pewno jeszcze ci się nie znudziła. Zobacz przepis na jajecznicę z pieczarkami, która jest niezwykle aromatyczna, kremowa i soczysta.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 30
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 30
Składniki
Do miski wbij jajka i rozkłóć je. Dolej mleko i wymieszaj. Dopraw odrobiną soli.
Pieczarki obierz ze skóry, pokrój w półplasterki lub kostkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż pieczarki.
Gdy pieczarki będą miększe i zarumienione, wlej masę jajeczną. Cały czas mieszaj, aż do momentu ścięcia jajek.
Przełóż jajecznicę z pieczarkami na talerz i podaj ze świeżym pieczywem lub chrupiącym tostem.