Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trufle kojarzą mi się z wykwintną kuchnią europejską. Jajecznica to też bardzo popularne i lubiane w wielu krajach danie. Postanowiłam więc tradycyjną jajecznicę wynieść na wyżyny posypując ją letnią truflą. Tak popularna jajecznica zmienia się w ekskluzywne śniadanie. Trufle są bardzo aromatyczne więc jedna letnia trufla wystarczy na jajecznicę z 15-20 jajek, więc koszt takiego posiłku, też nie będzie bardzo drogi.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2403
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1537
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3686
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1437
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2403
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1537
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3686
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1437
Składniki
Jajecznicę smażymy na maśle, solimy do smaku. Na talerzach wykładamy rukolę, na nią wykładamy jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i cienko pokrojoną letnią truflą. Truflę najlepiej kroić za pomocą mandoliny. Obok jajecznicy układamy pokrojoną rzodkiewkę. Podajemy od razu po przygotowaniu. Po taki posiłku, każdy dzień będzie bardzo dobry.