Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trufle kojarzą mi się z wykwintną kuchnią europejską. Jajecznica to też bardzo popularne i lubiane w wielu krajach danie. Postanowiłam więc tradycyjną jajecznicę wynieść na wyżyny posypując ją letnią truflą. Tak popularna jajecznica zmienia się w ekskluzywne śniadanie. Trufle są bardzo aromatyczne więc jedna letnia trufla wystarczy na jajecznicę z 15-20 jajek, więc koszt takiego posiłku, też nie będzie bardzo drogi.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 105
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 137
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 294
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1158
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 855
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 105
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 137
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 294
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1158
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 855
Składniki
Jajecznicę smażymy na maśle, solimy do smaku. Na talerzach wykładamy rukolę, na nią wykładamy jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i cienko pokrojoną letnią truflą. Truflę najlepiej kroić za pomocą mandoliny. Obok jajecznicy układamy pokrojoną rzodkiewkę. Podajemy od razu po przygotowaniu. Po taki posiłku, każdy dzień będzie bardzo dobry.