Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trufle kojarzą mi się z wykwintną kuchnią europejską. Jajecznica to też bardzo popularne i lubiane w wielu krajach danie. Postanowiłam więc tradycyjną jajecznicę wynieść na wyżyny posypując ją letnią truflą. Tak popularna jajecznica zmienia się w ekskluzywne śniadanie. Trufle są bardzo aromatyczne więc jedna letnia trufla wystarczy na jajecznicę z 15-20 jajek, więc koszt takiego posiłku, też nie będzie bardzo drogi.
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 21
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 49
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 37
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 21
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 49
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 37
Składniki
Jajecznicę smażymy na maśle, solimy do smaku. Na talerzach wykładamy rukolę, na nią wykładamy jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i cienko pokrojoną letnią truflą. Truflę najlepiej kroić za pomocą mandoliny. Obok jajecznicy układamy pokrojoną rzodkiewkę. Podajemy od razu po przygotowaniu. Po taki posiłku, każdy dzień będzie bardzo dobry.