Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z truflami

Jajecznica z truflami

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 2166

Dodano:

Odsłon: 2747

Trufle kojarzą mi się z wykwintną kuchnią europejską. Jajecznica to też bardzo popularne i lubiane w wielu krajach danie. Postanowiłam więc tradycyjną jajecznicę wynieść na wyżyny posypując ją letnią truflą. Tak popularna jajecznica zmienia się w ekskluzywne śniadanie. Trufle są bardzo aromatyczne więc jedna letnia trufla wystarczy na jajecznicę z 15-20 jajek, więc koszt takiego posiłku, też nie będzie bardzo drogi.

Składniki

  • 10 jajek od szczęśliwych kur
  • łyżka masła
  • sól
  • garść rukoli
  • szczypiorek
  • 1/2 letniej trufli
  • opcjonalnie rzodkiewki
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajecznica z truflami

Przygotowanie

  1. Jajecznicę smażymy na maśle, solimy do smaku. Na talerzach wykładamy rukolę, na nią wykładamy jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i cienko pokrojoną letnią truflą. Truflę najlepiej kroić za pomocą mandoliny.




    Obok jajecznicy układamy pokrojoną rzodkiewkę. Podajemy od razu po przygotowaniu. Po taki posiłku, każdy dzień będzie bardzo dobry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń