Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica ze szparagami

Jajecznica ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 2022

Dodano:

Odsłon: 783

czyli absolutnie najlepsze wiosenne śniadanie na świecie ;-)

Składniki

  • szparagi - 1 pęczek
  • cebula - 1 szt.
  • jajka - 6 szt.
  • masło - 1 łyżka
  • chili - 2-3 szczypty
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajecznica ze szparagami

Przygotowanie

  1. cebulę obieramy i drobno siekamy, szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, a potem kroimy w ok. 2 cm kawałki, zostawiając w całości główki

  2. na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy szparagi i smażymy ok 7-10 minut, aż zmiękną, dodajemy chili, a na końcu wyjmujemy klika główek do dekoracji

  3. jajka wbijamy do miseczki, solimy i ubijamy widelcem na gładką masę, wlewamy na szparagi i smażymy na małym ogniu, często mieszając, aż się zetną do ulubionej gęstości, no i gotowe, smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń