Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Podaję więc przepis na moje ulubione jajka faszerowane kiełbasą. Banalnie proste i szybkie danie. Taki farsz można również wykorzystać jako pastę do pieczywa.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pól, wyjmujemy żółtka. Żółtka z 4 jajek i jedno całe jajko drobno siekamy lub rozcieramy. Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Kiełbasę mieszamy z rozdrobnionymi żółtkami, solimy i dodajemy pieprzu. Dodajemy szczypiorek i majonez. Mieszamy. Powstałą pastą napełniamy połówki jajek, posypujemy zieleniną. Podajemy z pieczywem.