Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Podaję więc przepis na moje ulubione jajka faszerowane kiełbasą. Banalnie proste i szybkie danie. Taki farsz można również wykorzystać jako pastę do pieczywa.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pól, wyjmujemy żółtka. Żółtka z 4 jajek i jedno całe jajko drobno siekamy lub rozcieramy. Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Kiełbasę mieszamy z rozdrobnionymi żółtkami, solimy i dodajemy pieprzu. Dodajemy szczypiorek i majonez. Mieszamy. Powstałą pastą napełniamy połówki jajek, posypujemy zieleniną. Podajemy z pieczywem.